Eco-etichetarea: solutie pentru un mediu mai sanatos

Incarcat la data: 28 Aprilie 2010

Autor: sacaliuc crina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 147 kb

Eticheta ecologica reprezinta simbolul european al produselor cu un impact mai mic asupra mediului. Sigla, o floare, este aplicata doar produselor care respecta criteriile ecologice. Aceasta eticheta este aplicata produselor care sunt cel putin la fel de eficiente fata de produsele conventionale. Aceste produse nu sunt neaparat mai scumpe dar au valoare mare in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator.

Etichetele ecologice pot oferi o varietate de informatii ecologice ca, de pilda, cele legate de sanatatea consumatorului, impactul produsului asupra atmosferei sau altor factori de mediu, ambalare si alte aspecte tehnice. Etichetele dau posibilitatea consumatorilor sa compare produsele/serviciile de acelasi tip si sa îsi exprime preferinta atunci când cumpara un produs sau aleg un anumit serviciu.

În legislatia româneasca în vigoare, eticheta ecologica este definita de Hotarârea de Guvern nr. 189/2002 ca “un simbol grafic si/sau un scurt text descriptiv aplicat pe produs, ambalaj, într-o brosura sau în alt document informativ care însoteste produsul si care ofera informatii despre cel putin unul si cel mult trei tipuri de impact asupra mediului”.
Experienta internationala a demonstrat ca eco-etichetarea realizata în mod adecvat, în strânsa legatura cu procedurile de verificare si certificare, este un stimulent pentru cresterea volumului de produse reciclate si/sau pentru realizarea unor produse bazate pe principiile dezvoltarii durabile.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Eco-etichetarea: solutie pentru un mediu mai sanatos". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECOLOGIEeco-etichetareamediu de afaceri
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...