Ecologia sistemelor antropice pomicole

Incarcat la data: 14 Aprilie 2011

Autor: mitroi marina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

5 (1 review)

I. Definiti ecosistemul antropic pomicol, importanta:


- este definit ca un ecosistem in care interventia omului este partiala sau totala, fiind unitatea functionala, amenajata si eploatata in scopul transformarii enargiei si substantei pentru obtinerea de produse biologice utile, superioare cantitativ si calitativ, in conditii de profit. Ca sector de productie, pomicultura reprezinta activitatea tehnica, economica si organizatorica desfasurata ptr obtinerea de fructe.
- ca ramura a agroculturii are o importanta deosebita atat economica cat si sociala.
- asigura: a/. imbunatatirea hranie populatiei, b/. fructele sunt consid. Medicamnte valoroase, c/. materie prima in industria alimentara, d/. dezvoltarea industriilor din amonte, e/. aportul la venitul national, f/. valorificarea productiei secundare, g/. utilizarea mai eficienta a fondului funciar, h/. utilizarea eficienta a fortei de munca, i/. conversiunea energie solare in biomasa, j/. contributia la un mediu sanatos, k/. preocupare placuta.


II. Diversitatea genetica in ecosistemele antropice pomicole:
- diveersitatea plantelor pomicole este f mare, complexa si dificil de intrebuintat. Diversitatea biologica reprezinta o particularitate specifica a planetei noastre, care asigura functionarea optima a ecosistemelor, existenta si dezvoltarea biosferei in general. Diversitatea genetica prezinta importanta in crearea de noi soiuri si hibrizi prin gama bogata de gene valoroase pe care o ofera in procesul de ameliorare genetica.
- plantele pomicole se considera ca apartin la un numar de peste 2000 de specii incadrate, la nivel mondial, in circa 100 genuri(majoritatea se gasesc in zonele ecuatoriala si subtropicala) .
- dpv taxonomic speciile fructifere de climat temperat apartin increngaturii angiospermae, subclasa dicotiledoneae.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ecologia sistemelor antropice pomicole". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECOLOGIASistemepomicole
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...