Eroziunea solului

Incarcat la data: 15 Mai 2010

Autor: mari36gl

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

3,5 (2 review-uri)

In prezent, protectia mediului ambiant, conservarea ecosistemelor naturale, refacerea celor degradate, constituie probleme importante cu care se confrunta omenirea.
Dintre procesele care afecteaza calitatea solului, eroziunea prezinta cel mai mare interes, atat in ceea ce priveste pagubele ce le produce, cat si suprafete afectate. Solul reprezinta stratul afanat, moale si friabil ce se gaseste la suprafata scoartei pamantului (cu o grosime de aprox. 1.5 m) care este un ecosistem bogat, dar fragil care impreuna cu atmosfera invecinata constituie mediul de viata al plantelor. Alaturi de apa si aer este al treilea factor de mediu ce trebuie protejat cu atentie pentru asigurarea vietii pe Pamant. Solul este un strat dinamic in cuprinsul caruia se desfasoara fara intrerupere numeroase si complexe procese chimice, fizice si biologice.
"Solul poate fi considerat un izvor permanent de viata pe planeta noastra, deoarece el asigura organismelor marea majoritate a elementelor hranitoare necesare mentinerii vietii. Solul este intr-un continuu proces de formare, fiind totodata supus unor procese permanente de degradare naturala sau antropica..De aici necesitatea pastrarii unui echilibru natural  intre formarea si distrugerea acestui "bun suprem al omenirii" – solul." 

 

Solurile s-au format intr-o perioada lunga de timp. Rocile de la suprafata litosferei, in
urma unor procese de dezagregare (diferentele de temperatura, inghetul) precum si a unor procese de descompunere chimica (datorita apelor de infiltratie) se faramiteaza in particule mai mari sau mai mici rezultand pietrisuri, nisipuri, argila, praf. Solurile sunt alcatuite si din resturi vegetale si animale. La transformarea resturilor vegetale un rol important il au bacteriile care transforma aceste resturi in humus. O contributie in formarea solurilor o are apa de infiltratie care dizolva anumite substante hranitoare din sol. Radacinile plantelor absorb odata cu apa aceste substantele hranitoare. in privinta aerului din sol acesta provine din atmosfera si este necesar pentru aerisirea solului.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Eroziunea solului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: eroziunea solului
Comentarii

nu prea e ce imi trebuie mie dar sper sa fie bun

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...