Gestionarea deseurilor

Incarcat la data: 06 Noiembrie 2011

Autor: elyzia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 30

Tip fisier: zip

Marime fisier: 367328 kb

Gestionarea deseurilor, cunoscuta si ca managementul deseurilor, se refera la colectarea, transportul, tratarea, reciclarea si depozitarea deseurilor. De obicei, termenul se refera la materialele rezultate din activitati umane si la reducerea efectului lor asupra sanatatii oamenilor, amediului, sau aspectului unui habitat.

 

Gestionarea deseurilor are ca scop si economisirea unor resurse naturale prin reutilizarea partilor recuperabile. Deseurile gestionate pot fi atat solide, cat si lichide sau gazoase, precum si cu diverse proprietati (de exemplu radioactive), necesitand metode de tratare specifice fiecarora.


In Romania activitatea de gestionare a deseurilor este fundamentata pe OUG 78/2000 care implementeaza o serie de directive aleConsiliului Europei. Coordonarea acestei activitati cade in sarcina Ministerului Mediului si a Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului(ANPM).


Din punct de vedere economic, activitatea de gestionare a deseurilor in Romania are o pondere de 10 miliarde EUR.

 

Inca din 1970 s-a constientizat opinia ca deseurile constituie o problema si ca metodele de tratare prin depozitare sau incinerare nu sunt satisfacatoare. De asemenea, s-a pus problema reciclarii materialelor care intra in componenta acestora. La Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare (UNCED) de la Rio de Janeiro din 1992 s-au adoptat politici care au fost introduse pe plan mondial.

 

In Uniunea Europeana preocuparile erau mult mai vechi, primele directive ale Comisiei Europene in problema deseurilor datand din anul 1975 Oamenii sunt obisnuiti sa recicleze din cele mai vechi timpuri. Studii arheologice au aratat ca, in perioadele cand resursele de materii prime se diminuau, [gunoi|gropile de gunoi)] ale oraselor antice contineau mai putine deseuri cu potential pentru reciclare (unelte, ceramica etc).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Gestionarea deseurilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTGESTIONAREDESEURI
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...