Hidrologia si hodrogeologia judetului Braila

Incarcat la data: 05 Mai 2010

Autor: Palade Marcela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Asezat in sud-estul tarii, judetul Braila este cuprins intre urmatoarele coordonate: 44°44' si 45o30' latitudine nordica; 27o04' si 28o10' longitudine estica, avand ca vecini judetele: Galati in NV, Buzau in V, Ialomita in S, Constanta in SE si Tulcea in E. El ocupa partea de est a Campiei Romane si Insula Mare a Brailei (Balta Brailei).

Reteaua hidrografica a judetului Braila poarta amprenta climatului temperat-continental si a reliefului, alcatuit din campuri relativ netede, in cuprinsul carora sunt schitate vai largi si depresiuni inchise in care se gasesc lacuri temporare sau permanente.

Hidrografia judetului se caracterizeaza, pe de o parte, prin faptul ca apele curgatoare sunt ape alohtone avand caracter tranzitoriu, iar, pe de alta parte, prin faptul ca in toate microdepresiunile se cantoneaza lacuri.
Fluviul Dunarea. Cea mai importanta artera hidrografica a judetului este Dunarea.Fluviul isi trage izvoarele de pe versantul estic al muntilor Padurea Neagra. Izvorul este considerat confluenta paraielor Brege si Brigach. De la izvor la varsare este o cadere de 678 m, ceea ce reprezinta, in  medie, 25 cm/km, panta prezinta schimbari numeroase si neuniforme; suprafata bazinului de 805300 km2 reprezinta 8% din cea a Europei.
Pe teritoriul a 8 tari, cursul sau de 2860 km strabate tinuturi muntoase, de podis si campie. Cursul superior, strabatand regiuni calcaroase, pierde o parte din apele sale  (5m3/s) sub forma de izvoare carstice, incat in medie 124 de zile din an Dunarea seaca complet.

La confluenta cu Innul debitul fluviului este de 660m3\s, incat de abia  dupa aceasta confluenta Dunarea capata aspect de fluviu (1441m3/s).
Intru-cat cursul superior prezinta cataracte, navigatia se practica in aval de Ulm. In aceasta portiune, panta medie este de 0,6-0,9%, iar viteza atinge 1-1,5 m3/s.
In Depresiunea Raab, fluviul isi despleteste cursul in 3 brate : Dunarea Mica, Musony Dunay si Dunarea propriu-zisa.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Hidrologia si hodrogeologia judetului Braila". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECOLOGIEinginerie braila
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...