Poluarea controversatului caz de la Rosia Montana

Incarcat la data: 19 Decembrie 2010

Autor: Georgy

Pret: 80 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

In 2000, conducerea companiei "Rosia Montana Gold Corporation", o societate mixta romano-canadiana anunta demararea unui proiect prin care se urmarea exploatarea celui mai mare zacamant de aur si argint din Europa.

a) Exploatarea de la Rosia - Montana 

Extractia aurului urma a fi facuta, cu ajutorul cianurilor, un procedeu considerat extrem de nociv. Investitia este preconizata a se ridica la aproximativ 500 de milioane de dolari. Contractul de concesiune a terenului a fost semnat in timpul guvernarii 1996-2000 si primele exploatari s-au facut dupa ce Parlamentul de atunci a elaborat un raport favorabil.
   
Dar proiectul Rosia Montana a fost indelung cotroversat, atat de politicieni, cat si de societatea civila sau organizatiile de mediu din Romania si strainatate. Acestia sustineau ca proiectul nu poate fi pus in practica deoarece ar reprezenta un dezastru pentru mediu. Acest proiect implica decopertarea totala a zonei respective, stramutarea a aproximativ 2.000 de persoane, respectiv a 800 de locuinte (740 case individuale si 138 apartamente), a 8 biserici, 9 cimitire, scoli, etc. si distrugerea unor importante vestigii istorice, deci aproape 3.000 ha condamnate la desertificare sau transformate in iazuri cu inalta incarcatura toxica.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Poluarea controversatului caz de la Rosia Montana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: POLUAREreferat ecologierosia montana
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...