Referat Biodiversitatea

Incarcat la data: 09 Decembrie 2009

Autor: bobu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 39 kb

4 (5 review-uri)

Biodiversitatea inseamna diversitatea formelor de viata sub toate aspectele – diversitatea speciilor, varietatea genetica in cadrul aceleiasi specii si a ecosistemelor. Aceasta furnizeaza o gama larga de beneficii omenirii – spre exemplu bunuri (lemn/cherestea si plante medicinale) si servicii de vitala necesitate (precum ape curate, reducerea riscurilor naturale, reducerea poluarii, polenizare). Pierderea continua a biodiversitatii a fost unamim recunoscuta ca fiind cea mai urgenta problema de mediu cu care societatea de azi se confrunta. Bogatia fondului natural si a habitatelor reprezinta un element de mare valoare pentru calitatea vietii noastre. Şi mai important este ca aceste zone joaca un rol critic in reglarea sistemelor naturale (circuitul apei, a climei) si unele resurse naturale de care societatea noastra depinde. Valoarea economica a acestor „servicii de ecosistem” este covarsitor mai mare comparativ cu costul necesar protejarii si conservarii lor. Noi, insa avem tendinta de a considera aceste servicii ca fiind gratise si neepuizabile. in mod normal constientizam si apreciem valoarea lor in momentul unor accidente suferite de aceste sisteme rezultand dezastre naturale, inundatii etc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Biodiversitatea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIODIVERSITATEAgenetica comportamentului umanviata in camin