Referat Bioplastice

Incarcat la data: 17 Noiembrie 2009

Autor: Simionescu Simona

Pret: 80 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 533 kb

Productia de plastice a crescut foarte mult, ele necesitand folosirea de materii prime greu regenerbile. La nivel mondial sunt folosite intre 500 de miliarde si un trilion de pungi de plastic, ceea ce face ca unele locuri sa arate dezolant.


Necesitatea introducerii bioplasticelor
Inlocuirea plasticelor cu bioplasticele este necesara deoarece au o durata de viata foarte mare. Din 1950 un miliard de tone de plastic au fost descarcate si pot persista in natura sute sau chiar mii de ani.


Efectele negative ale pungilor de plastic:
 - in timpul arderii pungile de plastic emit gaze toxice;
- poluarea vizuala a pungilor aruncate este semnificativa;
- pungile de plastic infunda canalizarea oraselor;
- producerea pungilor de plastic utilizeaza 37 000 tone de polimeri de plastic ce provin din resurse non-regenerabile;
- desi pungile de plastic pot fi reciclate doar o mica parte sunt colectate si reprocesate;

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Bioplastice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referat energie