REFERAT ECOLOGIE: SISTEMUL GEOTERMAL

Incarcat la data: 01 Noiembrie 2009

Autor: sacacol iurie

Pret: 100 credite

Sistemul geotermal este un sistem ecologic si economic. Energia geotermala exista pretutindeni dispersata in adancul Pamantului.


- in sol,
- in panza de apa freatica,
- in apele geotermale,
- in magma vulcanica,
- in roci.


In fiecare zi, pamantul absoarbe o anumita cantitate de energie solara si o depoziteaza in sol. Acest lucru face ca temperatura in interiorul pamantului sa aiba variatii foarte mici in timpul anului, fara sa aiba vreo importanta temperatura care este la suprafata. in concluzie, pamantul este mai cald iarna si mai rece vara decat temperatura aerului.


La suprafata Pamantului, primele straturi ale scoartei sufera variatii de temperatura, dupa anotimp, ale caror oscilatii se resimt pana la o adancime de 7 m- in functie de latitudinea si componenta geologica - unde se stabileste un palier izotermic de cca. 12-13 grade C, de acolo, temperatura scoartei terestre creste cu cca. 1ºC la fiecare 30m adancime, ajungand in apropierea mantalei la mii de grade.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "REFERAT ECOLOGIE: SISTEMUL GEOTERMAL". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.