Referat Poluarea cu oxizi de sulf

Incarcat la data: 30 Ianuarie 2006

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 385 kb

1 (1 review)

Dezvoltarea accentuata a industriei din ultimele decenii a demonstrat relatia stransa existenta intre cresterea economica si modificarile ce se petrec in mediu.
Orice politica de dezvoltare care nu este ancorata intr-un context ecologic este sortita esecului. La inceputul dezvoltarii umane, mediul era protejat natural datorita pe de o parte posibilitatilor reduse ale omului de a transforma natura, iar pe de alta parte capacitatii mediului de a se autoregla. Pe masura industrializarii societatii umane activitatile generatoare de poluare au depasit capacitatea de autocuratare si autoreglare a factorilor de mediu, ajungandu-se sa se puna in pericol existenta vietii pe Terra.

 

Progresul tehnico-stiintific a afectat echilibrul om-natura prin accentuarea riscului real de epuizare a unor resurse naturale, modificarea calitatii aerului, solului, apei, sporirea volumului de deseuri si a diversitatii lor, realizarea unor tehnologii generatoare de materiale reziduale si toxice ce au constituit originea accidentelor tot mai frecvente, creand noi riscuri pentru sanatatea oamenilor si a mediului.
Compozitia atmosferei s-a schimbat ca urmare a activitatii omului, emisiile de noxe gazoase, pulberi si aerosoli conducand la grave probleme de mediu ca: poluarea urbana, ploile acide, modificarea climei.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Poluarea cu oxizi de sulf". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: POLUAREoxizi de sulf