Referat Poluarea mediului

Incarcat la data: 16 Decembrie 2004

Autor: maria cantemir

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

4,6 (5 review-uri)

O definitie atotcuprinzatoare nu putem afirma ca exista inca, desi in decursul timpului, s-au mai dat multe, cea  mai completa dintre toate fiind considerata cea formulata de CONFERINtA  MONDIALa  a O.N.U. asupra mediului si anume: mod. componentilor naturali sau prezenta unor componente straine, ca urmare a actiunii  omului si care in lumina cunostintelor noastre   actuale provoaca prin natura lor , prin concentratia in care se gasesc si prin timpul cât actioneaza, efecte nocive asupra sanatatii , creeaza disconfort sau impieteaza  asupra  diferitelor utilizari ale mediului la care acesta putea servi  in forma sa anterioara (STOCKHOLM-1972).

 

Din cuprinsul definitiei se poate constata, deci,  ca cea mai mare responsabilitate pentru poluarea mediului o poarta omul , poluarea fiind consecinta activitatii fiziologice dar mai ales social-economice a acestuia. Nu se poate neglija totusi faptul ca in mediul inconjurator are loc si o auto-poluare, datorita prezentei unor elemente naturale, care il degradeaza ca, de exemplu ridicarea in atmosfera a prafului de sol sau distrugerea in masa a unor plante acvatice, care urmeaza unei perioade propice de dezvoltare, asa-numita ”inflorire” a apelor. Exemple de acest gen mai pot fi date, dar ele sunt relativ putine fata de frecventa celor care rezulta in urma activitatii omului. Referindu-ne la poluare, in general si la efectele nocive ale acesteia asupra sanatatii si confortului  omului, in special, este util sa ne oprim aici la doua notiuni multa vreme considerate sinonime si care nici astazi nu sunt acceptate de toti cercetatorii ca fiind total diferite. Este vorba despre poluarea si impurificarea mediului.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Poluarea mediului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: POLUAREpoluarea mediului