Sistemul Global de Monitorizare a Mediului (GEMS)

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2011

Autor: Maris Voicu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

In iunie 1972, la Stockholm, a avut loc Conferinta Natiunilor Unite (ONU) privind Mediul Uman, in care s-a infiintat Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Pe parcursul anilor 1980 si 1970, organizatia a jucat, foarte eficient, un rol important in punerea pe ordinea de zi a mediului si a multor probleme urgente si noi aparute, cum ar fi epuizarea ozonului si comertul cu deseuri periculoase, si a facilitat crearea a numeroase conventii internationale de mediu importante privind, de exemplu, epuizarea ozonului, schimbarile climatice si a biodiversitatii.


Tot in 1972, Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) a infintat un sistemul Earthwatch a carui misiune este de a coordona, armoniza si integra observarea, evaluarea si raportarea activitatilor de pe sistemul Natiunilor Unite (ONU) in scopul de a oferi informatii socio-economice nationale si internationale corespunzatoare de mediu pentru luarea deciziilor privind dezvoltarea durabila si de avertizare timpurie pentru problemele in curs de aparitie care necesita actiune internationala.

In acel moment, respectarea mediului nu a fost inca o activitate de rutina, in cele mai multe tari. Date cuprinzatoare si relevante privind mediul la nivel global au fost rare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sistemul Global de Monitorizare a Mediului (GEMS)". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEMEDIUMONITORIZAREECOLOGIE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...