Starea factorilor de mediu - teleorman

Incarcat la data: 28 Mai 2010

Autor: popescu crina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 703 kb

Atmosfera este factorul de mediu cel mai important pentru transportul poluantilor. 
Poluarea aerului are numeroase cauze, unele fiind rezultatul activitatilor umane din ce in ce mai extinse si raspandite in ultima perioada de timp, altele datorandu-se unor conditii naturale de loc si de clima. Ca surse majore de poluare in judet exemplificam: SC Donau Chem SRL Turnu Magurele, SC Terma Serv SA Alexandria, SC Terma SA Rosiorii de Vede, SC Rova SA Rosiorii de Vede, SC Koyo Romania SA Alexandria, Schelele petroliere, statiile de distributie carburanti, agricultura, mijloacele de transport, utilajele agricole.

 

In judetul Teleorman, zona cea mai afectata in ceea ce priveste calitatea aerului este zona de frontiera Turnu Magurele – Zimnicea. Aceasta situatie este determinata de prezenta agentului economic SC Donau Chem SRL Turnu Magurele - combinat chimic de producere a ingrasamintelor chimice cu azot si a celor complexe, respectiv ureee, azotat de amoniu, ingrasaminte lichide, ingrasaminte complexe de tip N: P si N:P:K. Obiectivul este amplasat la 4 km sud de orasul Turnu Magurele, pe malul Dunarii si din activitatea sa se emit in atmosfera gaze cu dioxid de azot, protoxid de azot, amoniac, metan, dioxid de carbon, monoxid de carbon, fluor, pulberi. La acestea se adauga si poluarea generata de emisiile in atmosfera provenite din arderea combustibililor, instalatii de ardere neindustriale – centrale termice, mijloacele de transport.
In zona Zimnicea calitatea aerului este afectata de impurificarea cu hidrogen sulfurat si sulfura de carbon, situatie determinata de prezenta fenomenului de poluare transfrontaliera. Sursa responsabila de aceste emisii o constituie obiectivul Svilosa – combinat de vascoza si celuloza, situat pe malul bulgaresc, in localitatea Svistov.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Starea factorilor de mediu - teleorman". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDIUmediu de afaceri
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan