Analiza lesingului in Republica Moldova

Incarcat la data: 21 Decembrie 2011

Autor: Vizdoaga Marin

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22832 kb

Leasingul reprezinta o activitate relativ noua pentru economia Republicii Moldova si cu toate ca primele afaceri din domeniu au fost inregistrate inca in anii 90, iar legea cu privire la leasing a fost adoptata in 1996, aportul operatiunilor de leasing in PIB continua sa fie nesemnificativ.
     

Acest fapt a fost conditionat de anularea facilitatilor fiscale in Republica Moldova in 1999, ceea ce a dus la micsorarea cifrei de afaceri aferente leasingului. Data fiind importanta operatiunilor de leasing in dezvoltarea economica a tarii, a intervenit necesitatea adoptarii unei noi Legi cu privire la leasing, adoptata de Parlament la 28 aprilie 2005.
     

Actualmente, cu certitudine poate fi afirmat faptul ca in R.Moldova exista deja o piata a serviciilor de leasing, ceea ce contribuie la cresterea economica si creeaza mai multe oportunitati in vederea dezvoltarii businessului.
     

Serviciile de leasing in republica contribuie substantial la sporirea vanzarilor de bunuri de calitate inalta si micșoreaza fluxul de marfa ieftina si necalitativa. Mai mult decat atat, exista necesitatea de vanzari pe piata in leasing nu doar de autoturisme, ci si de echipament, utilaj si imobil.
     

Piata de leasing devine de la an la an tot mai diversificata. Astfel, daca in urma cu citiva ani procurarile in leasing se efectuau preponderent pentru unitatile de transport (autoturisme, camioane, remorci si semiremorci), atunci in prezent potentialii clienti ai companiilor de leasing tot mai des isi arata interesul fata de procurarea utilajului (agroindustrial si tehnologic) si a imobilului.
     

Potrivit rezultatelor unui sondaj, acest instrument de finantare este cel mai des utilizat de catre intreprinderile mici si mijlocii care intimpina dificultati la accesarea creditelor de lunga durata pentru achizitionarea mijloacelor fixe necesare dezvoltarii afacerii.
     

Leasingul financiar presupune mai multe avantaje pentru clienti, spre deosebire de creditare. Astfel, cetatenii nu pot obtine imprumuturi bancare in valuta forte, ci numai in lei moldovenesti. in al doilea rand, orice credit oferit implica grevarea cu titlu de gaj a proprietatii clientului, ceea ce determina reticenta vadita pentru astfel de investitii si aparitia unor conditii dezavantajoase in comparatie cu persoanele juridice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza lesingului in Republica Moldova". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ANALIZALEASINGRepublica Moldova