antibiotice iasi

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2010

Autor: boboc madalina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 96 kb

Antibiotice Iasi (fondata in 1955) este o companie farmaceutica din Romania. Este o societate pe actiuni in curs de privatizare, actionarul majoritar fiind statul roman, prin intermediul A.V.A.S. (Agentia pentru valorificarea activelor statului). Compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti, la Categoria I, sub simbolul ATB si are o capitalizare bursiera de peste 900 milioane RON.In aprilie 1997, actiunile companiei au fost incluse in componenta indicelui BET (Bucharest Exchange Trading Index). Din 2005 actiunile ATB intra in structura indicelui ROTX (Romanian Traded Index) al Bursei din Viena, iar in 2007 in cea a indicelui Dow Jones Wilshire Global Total Market Index al Bursei din New York. In prezent, pe piata BVB, actiunile Antibiotice sunt incluse in indicele BET-XT (ce reflecta evolutia preturilor celor mai lichide 25 de companii) si in BET-C (indicele compozit, ce inregistreaza evolutia preturilor tuturor companiilor listate, cu exceptia SIF-urilor).


Tranzactionate sub simbolul ATB, actiunile Antibiotice sunt emise in forma dematerializata si sunt liber transferabile. Din punct de vedere a naturii capitalului, este o socientate comerciala cu capital de stat si privat autohton (stat>=50%). Actionarul majoritar al Antibiotice este Autoritatea Nationala pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) care detine un procent de 53% din totul actiunilor companiei. Tinand cont ca in Romania, pentru a se putea constitui o societate pe actiuni sunt necesari minim doi actionari, constatam ca Antibiotice SA indeplineste aceasta conditie. De asemenea limita capitalului social este cu mult depasita, in prezent acesta inregsitrand valoarea de 45.489.729,10 lei impartit in actiuni cu valoarea nominal de 0.1 lei/actiune.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "antibiotice iasi". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMIEANTIBIOTICE