conceptul si componentele unui sistem informational de marketing

Incarcat la data: 09 Aprilie 2010

Autor: Cerbusca Vlada

Pret: Gratuit

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Fiecare firma trebuie sa directioneze fluxul informatiilor de marketing catre directorii sai de specialitate. Companiile analizeaza nevoile de informatie ale directorilor, in functie de care se elaboreaza sisteme informationale de marketing (SIMK) adecvate.


Sistemul informational de marketing (SIMK) este un ansamblu format din specialisti, echipamente si procedee de culegere, sortare, analiza, evaluare si distribuire a informatiilor necesare, corect si la timp, catre factorii de decizie din domeniul marketingului.


Conceptul de SIMK este prezentat in figura de mai jos. Pentru a-si putea indeplini sarcinile de  planificare, implementare si control (redate in partea stanga a figurii), directorii de marketing au nevoie de informatii privind situatia interna a intreprinderii (in baza inregistrarilor interne) si privind evolutia si tendintele mediului in care firmele lor actioneaza (redate in dreapta figurii).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "conceptul si componentele unui sistem informational de marketing". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGinformational-rationala
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan