Echilibrul financiar

Incarcat la data: 06 Septembrie 2010

Autor: comenzilucrari

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 89 kb

Intr-o maniera generala, echilibrul evoca ideea de armonie intre diferitele elementele unui sistem. Echilibrul in domeniul financiar se traduce prin armonizarea resurselor cu nevoile. in Dictionarul Limbii Romane Contemporan, Vasile Breban defineste echilibrul ca fiind starea unui corp supus actiunii unor forte care se compenseaza.

Echilibru insoteste viata economico-sociala a intreprinderii, avand un caracter relativ stabil, fiind temporar.
Starea de armonie si stabilitate ale relatiilor elementelor structurii nu este data odata pentru totdeauna. Exista o multime de astfel de stari care vin, decurg din altele ce au suferit influenta factorilor de antiechilibru.
Factorii dezechilibrului se cer cunoscuti, incat sa nu actioneze spontan, anarhic, subiectivist cu efecte de nedorit, evitandu-se aparitia de fenomene negative si disproportii.

Depasirea valorilor de dezechilibru temporar conduce la echilibrul dinamic al sistemului.
2. Situatii financiar-contabile de sinteza privind
manifestarile echilibrului financiar
2.1. Tabloul de finantare "nevoi–resurse"

Tabloul de finantare explica modul de formare a fondului de rulment net global si modul de utilizare a acestuia, pana la determinarea unei trezorerii nete ca rezultat al bilantului de la sfarsitul exercitiului contabil. Se stabileste, in principal, pe baza a doua bilanturi succesive si a contului de profit si pierdere aferent exercitiului analizat.   
   
Legatura tabloului de finantare cu bilantul si contul de rezultate. Tabloul de finantare arata cum s-a realizat, in cursul exercitiului, echilibrul functional. Pentru aceasta este necesar ca bilantul de deschidere si de inchidere a exercitiului sa prezinte aceeasi structura functionala.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Echilibrul financiar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FINANCIARECHILIBRUreferat economie