Economia turismului

Incarcat la data: 03 Mai 2010

Autor: Cristina Bocla

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 58 kb

Turismul este un sector important al economiei mondiale si are o tendinta de crestere permanenta la nivel international. Industria turismului cuprinde o gama variata de intreprinderi publice si private, generatoare de beneficii economice si sociale, de noi locuri de munca pentru diferite categorii de angajati, oferind oportunitati de angajare mai cu seama pentru femei.
 
Republica  Moldova trebuie sa se promoveze eficient ca o destinatie turistica pe pietele turistice internationale. Industria turismului este extrem de fragmentata, fiind constituita din diferite intreprinderi mici si mari, atit din sectorul public, cit si din cel privat. Evoluarea ei necesita coordonare, investitii, instruire si marketing, ceea ce determina coordonarea dintre Guvern, autoritatile administratiei publice locale, intreprinderile comerciale si comunitati.Turismul constituie o activitate economica ce se rasfringe asupra majoritatii sectoarelor sociale. Acest moment urmeaza a fi constientizat de institutiile vizate si de intreaga populatie. A devenit iminent faptul de a demonstra ca turismul nu se refera doar la unele persoane, care isi petrec anual vacantele, ci, prin serviciile prestate, poate avea un impact pozitiv asupra intregii societati.

Necesitatea dezvoltarii economice durabile releva si mai mult importanta elaborarii si aprobarii unei strategii, al carui obiectiv final rezida in faptul ca potentialul turistic natural si antropic al Republicii Moldova sa nu fie afectat negativ de turism, ci sa fie protejat spre binele generatiilor viitoare. Prezenta Strategie identifica deficientele existente in oferta turistica a Republicii Moldova si determina directiile strategice de inlaturare a lor, precum si organizatiile responsabile de realizarea scopurilor scontate.

1.1.Notiuni si categorii fundamentale in economia turismului.

Turismul reprezinta un fenomen economico-social specific civilizatiei moderne, puternic ancorat in viata societatii, si ca atare, influentat de evolutia ei. Prin caracterul sau de masa si continutul complet, turismul antreneaza un vast potential material si uman, cu implicvatii importante asupra evolutiei economiei si societatii, asupra relatiilor internationale.
     
Turismul prezinta trasaturile unui domeniu distinct de activitate constituindu-se, asa cum apreciaza unii autori intr-o ramura a economiei nationale, ramura care, prin specificul sau, se integreaza in sectorul tertiar.
   
Referitor la rolul turismului in cadrul economiei nationale, literatura de specialitate evidentiaza faptul ca el are "un impact considerabil asupra economiilor, societatilor si culturilor diferitelor tari de referinta"

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Economia turismului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: IMPACTECONOMIEEconomia Turismului
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...