Finantari internationale pe baza creditelor sindicalizate

Incarcat la data: 18 Iunie 2010

Autor: bianca mirea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Practica internationala a dezvoltat in timp o serie de mecanisme de creditare mai mult sau mai putin complexe, destinate mobilizarii de fonduri necesare derularii operatiunilor comerciale internationale sau finantarii unor proiecte de investitii. Exista in prezent o multitudine de variante de creditare pe orizonturi diferite de timp care vizeaza importurile sau exporturile sau operatiuni mai complexe, unele fiind utilizate in faza de initiere, altele intervenind in faza derulatorie.


In functie de orizontul de timp creditele externe pot fi sistematizate astfel: Tehnici de creditare pe termen scurt; Tehnici de creditare pe termen mediu si lung; Tehnici speciale de creditare.


Creditul sindicalizat este una dintre tehnicile de finantare internationala pe termen mediu si lung, frecvent utilizata in comerciale internationale. Si aceasta tehnica presupune contactarea unei banci puternice care va constitui un grup de management format dintr-un numar de banci de renume, Spre deosebire de eurocreditare, in cazul creditului sindicalizat responsabilitatea pentru intreaga operatiune si-o asuma grupul de management. in plus banca lider si grupul de management vor subscrie pentru mai mult de  jumatate din masa totala a creditului (maxim 60 %).


Pentru restul fondurilor solicitate, grupul de management va constitui un grup de banci participate care va intocmi un memorandum de plasament (un fel de cerere de oferta) adresat bancilor comerciale ce actioneaza pe piata financiara internationala. Daca vor fi de acord cu  conditiile stipulate in memorandumul de acord, aceste banci vor intra in creditul sindicalizat obligandu-se sa procure si sa remita fondurile pentru care au subscris. in final, sumele solicitate vor fi acoperite integral. Deoarece riscurile si responsabilitatile sunt distribuite intre mai multe banci si pentru ca o mare parte din masa creditului este acordata direct de bancile din consortiu bancar, creditul sindicalizat este uneori mai putin riscant si mai ieftin decat eurocreditele.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Finantari internationale pe baza creditelor sindicalizate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMIEfinantari internationalecredite sindicalizate