Germania - cel mai performant sistem de inteligenta economica din Europa

Incarcat la data: 17 Mai 2011

Autor: palamariu andreea

Pret: 80 credite

Numar pagini: 42

Tip fisier: zip

Marime fisier: 872 kb

Republica Federala Germania (in germana Bundesrepublik Deutschland), denumita colocvial Germania (in germana, Deutschland), este un stat in Europa Centrala. Face parte din organizatii internationale importante precum Consiliul Europei (1951), OCDE, Uniunea Vest-Europeana (1954), NATO (1955), Uniunea Europeana (1957), ONU 

(1973), OSCE si din zona euro. Capitala Germaniei este Berlin.
 
 
Mediul demografic
 
Suprafata totala a teritoriului tarii este de 357.021 km², relieful fiind preponderent muntos. Este impartita in 16 zone administrative numite landuri. Fiecare land are un guvern si un parlament propriu. 
 
Diversitate culturala si o societate in transformare! 
 
Societatea germana este in plin proces de transformare. Populatia tarii este tot mai imbatranita, iar rata natalitatii scade pe zi ce trece. in ultimii 50 de ani Germania s-a transformat intr-o tara de imigratie. Strainii reprezinta aproape 10% din populatia Republicii Federale. Alte aproximativ 7 milioane de cetateni germani au origini straine.
Germania se invecineaza cu noua tari europene: Danemarca, Olanda, Belgia, Franta, Luxemburg, Elvetia, Austria, Republica Ceha si Polonia.
 
De asemenea are iesire directa la Marea Baltica si la Marea Nordului (Oceanul Atlantic).
 
Clima
 
Germania are o clima temperata, cu o temperatura medie anuala de 9 °C. Temperatura medie in ianuarie variaza de la -6 °C pana la +1 °C (in functie de localitate si altitudinea ei), in timp ce temperatura medie a lunii iulie variaza intre 16 si 20 °C. Precipitatiile sunt mai mari in sud, unde se inregistreaza 1.980 mm pe an, majoritatea sub forma de zapada.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Germania - cel mai performant sistem de inteligenta economica din Europa". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INTELIGENTAGERMANIAsistem
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan