Istoria Gandirii Economice - David Ricardo

Incarcat la data: 27 Octombrie 2013

Autor: Maria Lugoj

Pret: 50 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 82 kb

Influenta lui Ricardo asupra dezvoltarii gandirii economice se extinde dincolo de contributiile sale la teoria pura.

El, de asemenea, a redirectionat economia departe de metoda si scopul economicii sustinute de Adam Smith si a aplicat analiza sa abstracta asupra problemei politice arzatoare din acea perioada si anume tarifele.
      
METODA LUI RICARDO
Adam Smith a tratat problemele Economiei Politice din doua puncte de vedere:1)Folosind teoria deductiva pentru a analiza economia din perioada sa si 2)prezentand o naratiune informala,descriptiva a influentelor istorice si contemporane.

Metoda lui Smith a imbinat teoria cu materialul istoric descriptiv.Ricardo,pe de alta parte ,reprezinta teoreticianul pur la lucru. A facut abstractie de economia din acea perioada si a construit o analiza bazata pe metoda deductiva.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Istoria Gandirii Economice - David Ricardo". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...