Macroeconomie - Investitorul si speculatorul.

Incarcat la data: 23 August 2012

Autor: Diana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Definitia clasica a investitiei, data de Benjamin Graham, precizeaza cele doua caracteristici  obligatorii ale unei astfel de operatiuni:

• Siguranta principalului (certitudinea recuperarii sumei investite)
• Speranta unui castig adecvat (ca rasplata a amanarii consumului si nu ca recompensa a asumarii unui risc).

Orice alta operatiune se incadreaza in categoria speculatie.

Cu alte cuvinte, in acceptiunea initiala, notiunea de investitie cu risc (chiar si scazut) era in sine insasi un non-sens.

Investitia este considerata o redirectionare activa a resurselor banesti (spre deosebire de redirectionarea pasiva reprezentata de economii) dinspre consumul prezent catre un incert consum viitor in scopul obtinerii de resurse banesti suplimentare.

In opozitie, plasarea de bani (proprii sau imprumutati) in vehicule ce prezinta riscul pierderii partiale sau totale a principalului (suma investita initial) constituie o operatiune speculativa.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Macroeconomie - Investitorul si speculatorul.". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferatreferat economieMACROECONOMIE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...