Piata asigurarilor in Uniunea Europeana

Incarcat la data: 24 Ianuarie 2010

Autor: cristescu olivian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 23

Tip fisier: zip

Marime fisier: 36 kb

Pornind de la conceptul restrans, conform caruia piata inseamna totalitatea tranzactiilor care se realizeaza intr-un domeniu, putem defini piata asigurarilor ca fiind totalitatea operatiunilor de asigurare efectuate de catre societatile de asigurari. Pe aceasta piata se intalneste cererea de asigurare a persoanelor fizice si juridice si oferta de asigurare sustinuta de organizatii specializate, autorizate sa functioneze in acest domeniu.


    
Piata europeana a asigurarilor traverseaza, in prezent,o perioada de schimbari rapide si de consolidare. Planurile si strategiile elaborate de Uniunea Europeana pentru anul 1992 promovau extinderea prin achizitii, insa rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor. Diferentele dintre culturile organizationale si nationale au impiedicat crearea mecanismelor financiare necesare. Cele mai rentabile s-au dovedit pietele asigurarilor de viata, care au apelat la eficientizarea activitatii si reducerea costurilor.


Se observa asadar, o tendinta de internationalizare a activitatii de asigurare-reasigurare fapt datorat cresterii numarului, dimensiunii si complexitatii riscurilor asigurate, incapacitatii pietelor de a oferi singure o protectie corespunzatoare a riscurilor.


La nivel european, aceasta tendinta este cel mai bine ilustrata de preocuparile Uniunii Europene pentru crearea unei piete unice a asigurarilor, considerandu-se ca acest lucru este de natura sa aduca beneficii importante tarilor membre. in acest sens, UE a fost angrenata intr-un proces de armonizare a legislatiilor nationale ale statelor membre, care va determina legea aplicabila tuturor contractelor de asigurare. Uniunea Europeana imparte asigurarile in doua categorii: de viata si de non-viata, justificarea acestei clasificari fiind dorinta de a standardiza nivelul de supraveghere a pietelor de asigurare, astfel incat asiguratorii din statele membre sa poata fi protejati impotriva riscului insolvabilitatii asiguratorului.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Piata asigurarilor in Uniunea Europeana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMIEUniunea Europeanapiata asigurari
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan