Prezentarea unei statiuni balneoclimaterice

Incarcat la data: 27 Aprilie 2013

Autor: Stan Bianca

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Sarata-Monteoru (denumit pe scurt si Monteoru; in trecut, Fundul Saratii) este o statiune balneara situata in zona central-vestica a judetului Buzau, Muntenia, Romania, la aproximativ 14 km distanta de orasul Buzau. Localitatea apartine administrativ de comuna Merei si a fost intai cunoscuta intre localnici pentru apele tamaduitoare ale izvoarelor sarate.

Spre sfarsitul secolului al XIX-lea, localitatea si terenurile din jur au fost cumparate de grecul Grigore Monteoru, care si-a luat apoi si numele localitatii drept nume de familie; acesta a exploatat cu succes zacamintele de petrol, dupa care a folosit castigurile pentru a finanta investitia intr-o statiune turistica.

In perioada interbelica, la Monteoru s-a dat in folosinta o mina de petrol unicat in Europa la acea vreme. Statiunea a avut perioada de glorie pana la al Doilea Razboi Mondial, fiind distrusa dupa instaurarea regimului comunist si confiscarea proprietatii. In anii 1970, statul comunist a inceput sa faca din nou niste mici investitii in statiune, completate dupa caderea regimului si revenirea la economia de piata, de alte initiative private in domeniul turismului.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Prezentarea unei statiuni balneoclimaterice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan