REFERAT ECONOMIE: TEORII FUNDAMENTALE REFERITOARE LA COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI

Incarcat la data: 29 Octombrie 2009

Autor: florinmuntean

Pret: 80 credite

Modelul Marshalian = in baza acestuia, deciziile de cumparare,precum si achizitionarea propriu-zisa de bunuri si servicii sunt efectul unor calcule rationale si constient ec; oamenii isi cheltuie veniturile ptr cumpararea acelor marfuri care le procura cea mai mare satisfactie, in concordanta cu gusturile rationale si cu preturile pe care trebuie sa le plateasca.


Modelul Marshalian porneste de la conceptul de utilitate marginala a valorilor de bunuri si servicii. Pe masura ce o nevoie este satisfacuta prin consumarea sau utilizarea unui bun , o cantitate suplimentara din acel bun are o valoare tot mai mica. De aici rezulta ca utilitatea marginala este sporul de utilitate generat de cresterea cu o unitate a cantitatii consumate. Consumatorul isi ierarhizeaza satisfacerea nevoilor pornind de la utilitatea marginala, iar producatorii isi fundamenteaza planurile de productie la fel:


- examineaza modificarea unei singure variabile (pretul0 asupra C.C, considerand celelalte variabile ct.
- in baza aceasta masurarea intentiilor, atitudinilor, motivelor asociate fortelor umane se poate face printr-o rigla de masurare a banilor. (homo economicas- preocupat sa obtina avantaje ptr sine prin calcularea amanuntita a consecintelor de fericire pe care le ofera cumpararea bunurilor si serviciilor)
- impune studierea raportului P marfurilor si V consumatorului (P/V) cu intelegerea efectelor modificate ce se produc asupra C.C.
- se pune accent deosebit pe mecanismele economice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "REFERAT ECONOMIE: TEORII FUNDAMENTALE REFERITOARE LA COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Pantofi business barbati ECCO Lisbon (Negri) Pantofi business barbati ECCO Lisbon (Negri) Pantofii ECCO Lisbon conbina stilul elegant si contemporan cu masculinitatea si confortul....
Pantofi business barbati ECCO Lisbon ( Maro/Cognac) Pantofi business barbati ECCO Lisbon ( Maro/Cognac) Pantofi business ECCO Lisbon combina stilul elegant cu accente moderne. Potriviti pentru birou...
Pantofi business barbati ECCO Lisbon (Black) Pantofi business barbati ECCO Lisbon (Black) Pantofii ECCO Lisbon eleganti, sunt o declaratie de stil atemporala. Sunt combinatia pefecta...