Referat Sistemul de Asigurari Sociale de Sanatate

Incarcat la data: 08 Ianuarie 2010

Autor: Baciu Valentin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

5 (2 review-uri)

Un sistem de asigurari sociale de sanatate este desemnat sa finanteze ingrijirea medicala pentru populatia asigurata si inclusa in asigurare. in afara scopurilor sociale, acesta este un instrument financiar care organizeaza transformarea sumelor colectate in servicii medicale in asa fel incat toate persoanele asigurate sa-si permita aceste servicii.

Un sistem de asigurari nu poate functiona daca pachetul de servicii prevazut a fi furnizat persoanelor asigurate nu este acoperit in intregime de fondurile colectate. Aceasta insemna ca bugetul de asigurari sociale de sanatate trebuie sa acopere valoarea pachetului de servicii medicale asigurat de care are nevoie populatia asigurata intr-o perioada determinata.

Circuitul fondurilor - de la contribuabili la institutiile de asigurare, de acolo la furnizorii de servicii medicale si inapoi la pacienti sub forma de servicii medicale – reprezinta structura financiara si organizatorica de baza a unui sistem de asigurari sociale de sanatate.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Sistemul de Asigurari Sociale de Sanatate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMIEASIGURARI SOCIALEconcert sistemasigurari de sanatate