Rolul costului capitalului

Incarcat la data: 05 Septembrie 2011

Autor: Anastasia Oprea

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15589 kb

Piata financiara nationala sau internationala ofera intreprinderilor o gama complexa de mijloace de finantare. La nivelul intreprinderilor, managerii acestora trebuie sa aleaga dintre resursele accesibile si sa le combine, conturând astfel politica financiara a intreprinderii.


Printre variabilele care pot sa intervina in alegerea surselor de finantare trebuie tinut cont de durata finantarii, de autonomia si flexibilitatea asigurate intreprinderii ca urmare a folosirii diferitelor surse de finantare de pe piata financiara , dar nu in ultimul rând de costul finantarii, care reprezinta principalul determinant in alegerea surselor de finantare.


Capitalul este un factor necesar si important care finanteaza partea de avere a firmei reprezentat de capitalul pus la dispozitia firmei de catre actionarii acesteia si capitalul imprumutat de pe piata financiara, pus la dispozitia firmei de catre creditori.


Costul capitalului este rata ceruta de investitori (actionari si creditori) respectiv rata de rentabilitate ceruta de cei care pun la dispozitia intreprinderii capitaluri, care pentru intreprindere reprezinta, in speta, efortul financiar pe care trebuie sa-l depuna aceasta pentru aprovizionarea sa cu capitaluri.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rolul costului capitalului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FINANCIARCAPITALCOST