Rolul si contributia agriculturii la dezvoltarea economica

Incarcat la data: 19 Decembrie 2010

Autor: rares cristian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

Agricultura reprezinta in ansamblul economiei nationale una din ramurile de mare importanta, menita sa contribuie intr-o masura covarsitoare la relansarea cresterii econopmice a tarii noastre.

Economia politica repeta fara incetare ca accelerarea dezvoltarii economice este strict raportata la producerea si utilizarea surplusului economic. Aceasta afirmatie, desi unanim acceptata, ascunde totusi profunde dezacorduri cu privire la sensul cuvintelor si al realitatilor pe care le desemneaza, dezacorduri pe care le vedem cristalizandu-se in discutiile teoretice si luptele politice asupra originilor si destinatiilor sectoriale ale surplusului economic.

in plan macro- economic, conceptul de surplus economic este in general asimilat celui de economie globala neta. Daca definitia surplusului  economic, ca excedent al productiei sociale asupra resurselor necesare obtinerii lui este necesar acceptata, in schimb parerile difera atunci cand se incearca o definire a productiei si a resurselor, si mai ales cand se incearca cuantificarea lor.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rolul si contributia agriculturii la dezvoltarea economica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DEZVOLTAREreferat economieeconomie rurala