Curente filosofice: Existentialismul

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2014

Autor: diana diana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Existentialismul este unul dintre curentele filozofice care definesc secolul XX ca secolul Individualistilor si al Individualitatilor, sustinand ideea ca lumea este absurda si tot ceea ce se intampla se constituie ca nonsens.

Dobandind constiinta faptului ca a fost aruncat in lume, omul nu se poate baza pe nimic din afara lui, ci doar pe propriile-i resurse, scopul fundamental al existentei unui individ fiind tocmai obtinerea unei individualitati, prin prisma intelegerii lipsei de sens a lumii.

Acest curent (care a avut un puternic impact in literatura, reprezentat de sciitorii-filozofi Jean-Paul Sartre si Albert Camus) ii are ca precursori pe doi dintre cei mai importanti filozofi ai secolului al XIX-lea - Soren Kierkegaard si Friedrich Nietzsche - care scot in evidenta individul si posibilitatiile sale specifice si combat filozofia abstracta a lui Hegel.
    

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curente filosofice: Existentialismul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...