Limbajul

Incarcat la data: 10 Iulie 2011

Autor: Ene Simona

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17749 kb

I. Limba


Limbajul este functia de utilizare a limbii in raporturile cu ceilalti oameni. Este o functie complexa care presupune o indisolubila lucrare a celorlalte functii in special a celor intelectuale si retorii. Intelegerea cuvintelor impune o perceptie clara si antreneaza memoria sematica  imaginile si gandirea iar rostuirea sau scrisul implica perceptii notorii o conduita atenta si voluntara . de aceea poate ar fi mai corect ca caracterizam limbajul mai degraba ca o activitate nu ca o functie.

1. Limbajul este  o realitate supraindividuala existand in afara oamenilor consacrata in obiecte, materiale, dictionare, carti, gramatici. Este propriu-zis o unealta cu care noi actionam nu asupra lucrurilor ci asupra oamenilor. Ca orice unealta ea nu poate fi utilizata decat de o inteligenta.

Limbajul este totalitatea reactiilor exprimand trairi psihice (in sens foarte larg, in cazul strigatelor, gesturilor, mimicii multor animale).

Sensul propriu insa este un ansmblu de sensuri cu ajutorul carora oamenii comunica intre ei. Limbajul este alcatuit dintr-un sistem de cuvinte gata constituit, un vocabular si anumite reguli de imbinare a lor.

Limba naturala, propriu-zisa este invatata de la adulti la copil in experienta cotidiana. Bazandu-se pe ae specialistii au creat si limbi artificiale pe care le numim in mod obisnuit limbaje artificiale. Avem o limba a matematicii, un limbaj muzical, etc.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Limbajul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CUVINTELIMBALIMBAJ