Referat Educatie incluziva

Incarcat la data: 15 Septembrie 2010

Autor: ionescu cristi

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

3,5 (2 review-uri)

Educatia incluziva (integrata) a aparut si s-a extins in ultimele decenii ca un principiu functional existent atat la nivelul politicilor scolare, cat si al practicilor educationale desfasurate la nivel scolar, familial, societal. Integrarea educativa, ca principiu este sugerata de mult timp in pedagogie si s-a dezvoltat in contrast cu ideea segregarii in educatie, purtata explicit sau implicit de mai multe platforme educative. Acest concept dobandeste o noua semnificatie in raport cu realitatea educatiei speciale.
  
Educatia incluziva vizeaza reabilitarea si formarea persoanelor cu nevoi speciale, aflate in dificultate psihomotorie, de intelect, de limbaj, psihocomportamentala etc. printr-o serie de masuri conjugate de ordin juridic, politic, social, pedagogic. Ca strategie, principiul educatiei integrate atrage incluziunea persoanelor cu handicap in medii de formare normale, generale, dar cu dispozitive de instructie si educatie diferentiate, circumstantiate la diversitatea situatiilor de handicap.

Scopul acestei educatii il constituie maximizarea abilitatilor si performantelor pornind de la registrele si nivelurile deja existente, normalizarea existentei acestor persoane, dobandirea unor competente sociale optime, care sa le asigure o insertie benefica si persoanelor aflate in dificultate, si celorlalte categorii: ,,Educatia incluziva presupune un proces permanent de imbunatatire a institutiei scolare, avand drept scop exploatarea resurselor existente, mai ales a resurselor umane, pentru a sustine participarea la procesul de invatamant a tuturor elevilor din cadrul unei comunitati.”
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Educatie incluziva". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EDUCATIEREFERATEFILOLOGIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan