Retorica in opera lui Eminescu

Incarcat la data: 29 Ianuarie 2011

Autor: matei mihaela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

Din punct de vedere etimologic denumirea de retorica provine din latinescul "rhetorica," termen imprumutat de catre  romani de la greci. Grecii utilizau termenul de "rhitor" care insemna vorbitor, orator adica cel care invata arta elocintei (elocventei), in greceste termenul de "rhitor" comporta mai multe intelesuri.


Cea mai veche definitie a fost data de Corax din Siracuza (aprox. 470 î.e.n.): „arta vorbirii care produce convingeri” ,iar cea mai larga îi apartine lui Quintilian (Arta oratorica, 2, 17, 37): „ars bene dicendi” ( arta de a vorbi bine), spre deosebire de gramatica care este definita drept: „ars recte dicendi” (arta de a vorbi corect).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Retorica in opera lui Eminescu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FILOLOGIEOPERAEMINESCU