Biologia si fizica atomica

Incarcat la data: 03 Februarie 2010

Autor: serban gabriela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

3 (1 review)

Importanta fizicii in dezvoltarea gandirii filosofice generale consta nu numai in contributiile sale la cresterea atat de rapida a cunostintelor noastre despre natura din care facem si noi parte, dar si prin ocaziile pe care din cand in cand le ofera pentru examinarea si rafinarea instrumentelor noastre de investigatie.

In secolul nostrum, studiul structurii atomice a mteriei a pus in evidenta o limitare cu totul neasteptata a notiunilor din fizica clasica si a aruncat o lumina noua asupra necesitatilor explicatiei stiintifice in cadrul filosofiei traditionale. Revizuirea modului in care se face aplicarea notiunilor noastre elementare, absolut necesara pentru intelegerea fenomenelor atomice, are deci efecte ce depasesc domeniul special al fizicii.

Partea principala a lectiei oferite de dezvoltarea fizicii atomice este, dupa cum se stie, recunoasterea unui aspect de completitudine in procesele atomice, pus in evidenta de descoperirea cuantei de actiune.

Opera nemuritoare a alui Luigi Galvani, care a inaugurat o epoca noua in intregul domeniu al stiintei este una dintre cele mai stralucitoare ilustratii ale folosului extrem pe care il aduce combinarea intima a cercetarilor asupra legilor lumii neinsufletite , cu studiul proprietatilor organismelor vii. De aceea ar fi bine sa trecem in revista atitudinea pe care oamenii de stiinta au luat-o de-a lungul secolelor fata de problema relatiei dintre fica si biologie si in special sa dicutam perspectiva creata in acest domeniu extraordinara dezvoltare a teoriei atomice in ultimul timp.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Biologia si fizica atomica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FILOSOFIECURSFIZICADEZVOLTAREburse biologie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...