Corp si suflet la Descartes si Leibniz

Incarcat la data: 30 Ianuarie 2010

Autor: Preda Mirabela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Care este rapotul dintre corp si suflet? Poate exista sufletul fara corp si invers? Ce este esential pentru om: sulfetul sau corpul? Acestea sunt citeva intrebari ce se ivesc atunci cind se aduc in discutie termini precum "corp" si "suflet". Teologia analizeaza acest raport, existenta corpului si a sufletului prin raportare la o forta suprema, ce capata denumiri  in functie de cultul religios.


Din punct de vedere crestin ordodox, omul este o fiinta duala, inzestrata cu suflet si corp. Ambele entitati sunt primite in momentul in care Dumnezeu il creeaza pe om. Corpul are o viata limitata, dupa moarte intocandu-se in tarana din care o fost creat, pe cand sufletul are viata vesnica. Dupa disparitia corpului, sufletul poate urma una din cele doua cai: spre rai sau spre iad, in concordanta cu faptele savarsite pe parcursul vietuirii corpului. Asadar, in timpul vietii concomitente a corpului cu sufletului, este stabilita traiectoria sufletului dupa moartea corpului.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Corp si suflet la Descartes si Leibniz". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CORPDESCARTESLEIBNIZechipa de suflet
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan