Cunoasterea

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2011

Autor: buse ancuta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

Pentru a defini cunoasterea nu mai este suficienta recurgerea la teoria clasica a cunoasterii pentru care, incepând cu Platon si continuând cu Aristotel, Thomas Aquinas, John Locke, George Berkley, David Hume, Immanuel Kant s.a., cunoasterea este o facultate mentala a omului.

 

Platon (de exemplu, in Republica) a introdus conceptia mentala a cunoasterii. Continuatorii moderni si contemporani ai acestei idei considera cunoasterea ca o stare mentala. De aceea cunoasterea este privita de acestia ca o forma a constiintei, chiar cea mai inalta forma de constienta pe care omul o poate avea: daca S stie p (corect se spune S stie ca p), S trebuie sa fie constient de ceea ce stie. in mod echivalent: daca S stie ca p, atunci S stie ca stie ca p.


Epistemologia este definita si astazi drept o ramura majora a filosofiei care se ocupa de natura, originea, scopul si limitele cunoasterii umane. Astazi se studiaza problema cunoasterii la animale, dar cel mai important aspect nou al cunoasterii il reprezinta cunoasterea ‘artificiala’ a sistemelor expert, a agentilor inteligenti, adica a sistemelor de inteligenta artificiala. Asemenea elemente nu au fost inca integrate intr-o teorie noua si adecvata a cunoasterii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cunoasterea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEFILOZOFIECUNOASTEREA
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...