Omul si divinitatea la Dante

Incarcat la data: 06 Noiembrie 2011

Autor: Dobre Raluca Elena

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29810 kb

Dante,un poet care a indraznit, in plin Ev Mediu, sa se ridice si sa judece lumea curpinzand toate laturile vietii societatii italiene din acea epoca de tranzitie, anuntand astfel zorile Renasterii. In felul acesta in operele lui Dante se oglindeste intreaga viata a veacului de mijloc, iar pentru a intelege cu adevarat conceptiile despre om si divin din perspectiva sa, trebuie sa ne plasam in Italia acelor vremuri, in Florenta mai exact.

 

Orasul crinului rosu-Florenta , locul natal al lui Dante, este descris de multi istorici literari ca "o vasta enciclopedie in imagini a creatiei umane".Friedrich Engels, in Prefata la Manifestul Comunist , arata ca prima natiune capitalista a fost cea italiana si ca, pe la 1300, Italia se afla pe pragul unei noi ere istorice.

 

Amintind de cea mai reprezentativa figura a acelor timpuri, Engels adauga: "Apusul evului mediu feudal si zorile erei moderne capitaliste sunt caracterizate printr-o figura grandioasa, si anume a unui italian, Dante, ultimul poet al evului mediu, si in acelasi timp primul poet al epocii moderne."Florenta se prezenta ca o putere politica si un oras infloritor , fiind numita chiar de papalitate "izvor al aurului".

 

De fapt, chiar in acea perioada Bonifaciu al VIII-lea ajunge papa, personalitate ce va deveni dusmanul lui Dante si va tinta multor binemeritate atacuri din partea autorului Divinei Comedii .
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Omul si divinitatea la Dante". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DANTEOMULdivinitatea
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...