Referat Argumentarea

Incarcat la data: 24 Aprilie 2010

Autor: Fleancu Robert

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

5 (1 review)

Argumentarea este prezenta la tot pasul:acasa, la scoala, in mass media, in grupul de prieteni etc., insa teoria argumentarii a aparut si s-a dezvoltat in ultimele doua deceniii ale secolului al XX-lea,ca urmare a formalismului excesiv al teoriilor logice contemporane, ce aveau o aplicare redusa in practica, astfel incat existenta unei diferente esentiale intre domeniul teoric si cel practic, a impus necesitatea crearii unei noi logici a argumentarii.


In centrul analizei argumentarii sta rationamentul, deoarece orice argumentare este o organizare inedita de rationament(argumentare ampla), existand si argumentari care presupun un singur rationament(argumentare simpla).


Rationamentul este operatia logica prin intermediul careia din propozitii date numite premise este derivata de o alta propozitie numita concluzie.In structura unui rationament sunt incluse premisa(premisele)si concluzia.


Urmand definiia rationamentului, putem defini argumentul drepto multiime de propozitii, din care unele sunt numite temeiuri(premise), care intemeiaza, justifica o alta propozitie numita teza(concluzie).


Termenul de argumentare paote fi definit in moduri diferite:


1.Argumentarea este procesul prin care dovedim, demonstram ceva dovezi obiective sau argumentarea este un proces prin care incercam sa determinam pe cineva sa accepte o idee sau sa fie de acord cu nou intr-o anumita problema.


De aici, rezulta ca teoria argumentarii se compune din doua parti:teoria demonstratiei si teoria argumentarii ca arta a convingerii, a persuasiunii.


2.Argumentarea este o relatie intre doua persoane din care una argumenteaza(numita locutor) si cealalta este persoana pentru care se argumenteaza(numita interlocutor).


Intemeierea tezei poate fi:


a.reala, atunci cand cel care propune teza crede in adevarul, respectiv falsitatea acesteia.


b.aparenta, atunci cand cel care propune teza nu este convins de adevarul sau de falsitatea acesteia.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Argumentarea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FILOSOFIEargumentarearationament
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...