Referat Filosofie. ADEVARUL

Incarcat la data: 04 Martie 2007

Autor: Voica Georgiana Stefania

Pret: 80 credite

3 (2 review-uri)
Adevarul Gnoseologia= un domeniu mare al filo care se ocupa de cunoasterea umana. Ea abordeaza tema cunoasterii umane, rap dintre ob si subiect, avand ca tel supreme intelegerea corecta a adevarului si caile obt lui. Adevarul este un rezultat al procesului de cunoastere sit el fundamental de mare valoare spre care tinde orice tip de cercetator, de om. Calit de a fi A sau F nu o au obiectele, procesele, fenomenele ci cunostiintele noastre despre ele. Problematica adevarului este abordata de mai multe teorii: una din teorii este cea pragmatista. A aparut la inceput in Anglia si preluata azi mai ales de soc Americana, consid ca un criteriu fund al tuturor valorilor, deci si al adevarului este utilitatea. O cunostiinta o consid adevarata in viz pragmatista in masura in care este utila pt respective pers. O alta teorie considera adevarate cunostiintele care pot folosi ca instrument in act si eficienta actiunilor sale. Teoria adevarului corespondenta . ac teorie a fost intemeiata si sustinuta de Aristotel in lucrarile sale de logica si in lucrarea :despre interpretare. Acesta spune ca o judecata sau un enunt sunt adevarate can dele spun ceea ce este, este si ceea ce nu este, nu este. Adevarul desemneaza corespondenta dintre afirmatiile sau negatiile noastre despre lucruri asa cum sunt ele in realitate. Adevarul este relativ si absolute in ac timp; este relativ pt ca este dat odata pt totdeauna. Adev absolut absolut nu exista ca atare; el este un fel de suma a adevarurilor relative in devenirea lor. D.p.d.v al existentei sale adev este subiectiv pt ca este creat de om si traieste numai in si prin constiinta umana. D.p.d.v al continutului adev este obiectiv; continutul sau operational reflectand ceva care exista inafara si independent de vointa cuiva. Opusul adev este FALSUL; el poate fi intentionat(=minciuna, deci un fals etic) sau neintentionat. Pe langa fals si minciuna mai exista si eroarea facuta din ignoranta sau naintentionat si ea apare atunci cand se confunda esentialul cu neesentialul, particularul cu generalul etc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Filosofie. ADEVARUL". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Comentarii

exista prescurtari...dar nu 2 litere dintr-un cuvant.sa inteleg ca noi trebuie sa ghicim restul cuvantului.naspa frate...tre sa dai cu zaru si sa continui cuvintele cu ce iti convine

lume macar scrieti normal aceste propozitii da nu cai verzi pe pereti !!!!!!!!!

rau rau eu am primit pe asta nota 9. care vrea nota 9?

 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook