Referat Omul

Incarcat la data: 14 Ianuarie 2010

Autor: scorpia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

Se poate afirma ca orice demers filosofic graviteaza in jurul problematicii umane. O caracteristica importanta care defineste omul este constiinta de sine; iar atitudinea autoreflexiva a omului il conduce pe acesta la intrebarea asupra diferentei dintre sine si celelalte entitati: in ce consta diferenta dintre un om si un lucru sau un animal? Mai mult, exista vreo diferenta intre mine si ceilalti semeni?

Astfel de interogatii ce tin de natura umana incearca sa cuprinda acel set de atribute specifice doar naturii umane. Omul poate fi privit din doua mari perspective:
1.TEORIA POLITICA incearca sa explice existenta omului prin capacitatea sau incapacitatea acestuia de a trai in mod social.
2.TEORIA METAFIZICA trateaza gândirea si capacitatea acesteia de reflectare asupra lumii ca element distinctiv al naturii umane.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Omul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FILOSOFIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan