Achizitionarea de utilaje prin leasing

Incarcat la data: 26 Aprilie 2010

Autor: Camy Camelia

Pret: 80 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 35 kb

Finantarile prin sistem leasing constituie in economia romaneasca o adevarata gura de oxigen pentru agentii economici pentru care investitiile reprezinta o cerinta esentiala pentru dezvoltarea activitatii lor. Şi cum 99% din activitatile din economie necesita investitii pentru a se dezvolta, finantarile in sistem leasing vor cunoaste o crestere constanta.

Leasing-ul s-a impus si la noi in tara, asa cum a facut-o peste tot in lume (poate mai putin in economiile tarilor din lumea a III-a) in primul rand prin simplitate. in conditiile in care mediul concurential din tara noastra devine tot mai aspru, viteza de reactie a companiilor la schimbarile din mediul extern este vitala. Leasing-ul, prin operativitatea, se satisface in intervale de timp foarte scurte nevoia de fonduri pentru investitii a agentilor economici.  De asemenea, prin leasing, agentii economici evita procedurile complicate ale contractarii de credite bancare,  proceduri care presupun imobilizarea unor elemente din patrimoniul societatii sau cel privat pentru constituirea de garantii.

Leasingul presupune existenta a trei terte persoane: furnizorul, societatea finantatoare (societatea de leasing) si utilizatorul (beneficiarul finantarii). Societatea de leasing cumpara de la furnizor bunul solicitat de utilizator si il cedeaza acestuia din urma pe o anumita perioada de timp contra unor redevente lunare. Aceasta reprezinta in esenta operatiunea de finantare prin leasing.


C U P R I N S

1. Aspecte generale privind operaţiunile de leasing    2
1.1 Concept. Reglementari. Caracteristici    2
1.2 Leasing-ul in legislatia romana…………………………………………4
2. Operatinunile de leasing……………………………………………………4
2.1 Natura juridica a leasingului……………………………………………4
2.2 Principalele forme ale leasingului    5
2.3 Efectele contractului de leasing    6
3. Leasingul de echipamente………………………………………………….6
   3.1 Caracteristici ale operatiunilor de leasing de echipamente……………..6
   3.2 Creditul bancar si leasingul de echipamente - diferente- ………………7
3.3 Participantii, obiectul si mecanismul de derulare al leasingului de echipamente………………………………………………………………...8
3.4 Avantaje si riscuri    15
4. Concluzii……………………………………………………….…………16
5.  Bibliografie………………………………………………………………18
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Achizitionarea de utilaje prin leasing". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTFINANTEUtilajeLEASINGachizitionare