Esenta Operatiunilor de Plati si Decontari in Cadrul Bancii Comerciale

Incarcat la data: 17 Noiembrie 2010

Autor: Marius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 39

Tip fisier: zip

Marime fisier: 91 kb

1. Esenta si formarea relatiei banca-client. Totalitatea operatiunilor pe care le efectueaza banca in folosul clientilor pot fi clasificate in 3 categorii avand la baza functiile principale ale bancii: Serviciile de finantare a necesitatilor de resurse ale clientilor – operatiuni de creditare; Serviciile de acumulare a resurselor prin acordarea clientilor a posibilitatilor de economisire a excedentelor de lichiditati – operatiuni de depozitare; Serviciile de transfer de fonduri in interesul clientilor sau interes propriu.

Actualmente operatiunile bancare au obtinut o vasta diversificare datorita dezvoltarii pietei financiare si sub influenta mai multor cauze: Informatizarea pietei financiare care permite bancii sa acorde clientului diferite servicii necesare acestuia care sunt mai convenabile in functie de costul si perioada de efectuare; Cresterea increderii clientilor in banca care are la baza garantiile acordate prin legislatie de catre organele de supraveghere bancara care confera clientilor anumite drepturi si impune bancii anumite obligatii fata de clienti;

Internationalizarea pietei financiare care face ca clientii sa ceara de la banca efectuarea diferitor servicii de transfer pe plan international sau servicii de garantare a platilor, de gestiune a patrimoniului; Are loc interconexiunea dintre piata bancara si cea bursiera care a condus la  aparitia diferitor servicii noi prestate de catre banca clientilor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Esenta Operatiunilor de Plati si Decontari in Cadrul Bancii Comerciale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BANCIOPERATIUNIreferat finantedecontari