Evaluarea intreprinderii

Incarcat la data: 03 Iunie 2011

Autor: anca anca

Pret: 100 credite

Numar pagini: 54

Tip fisier: zip

Marime fisier: 166644 kb

Daca se compara o societate comerciala cu un organism, diagnosticul acesteia urmareste determinarea starii generale, defectele, conditiile necesare si procedurile de aplicat pentru implementarea acestor corectii: pornind de la simptome, se ajunge la tratament.


Deci diagnosticul are drept scop descrierea functionarii si a tendintelor de evolutie a activitatii organismului economic, luand in considerare mediul dinamic in care acesta isi desfasoara activitatea si factorii perturbatori interni sau externi. Vom trata analiza diagnostic pentru evaluare prin metoda SWOT (puncte forte, puncte slabe, oportunitati, amenintari).


Intreprinderea este un sistem deschis spre mediul general cu care intretine doua categorii de relatii - de piata, adica cu clientii, furnizorii, firmele concurente, consumatorii finali si in afara pietei cu puterea publica, organizatii financiare, grupari sociale.


Agentii economici, ca elemente ale mediului global, se afla in relatii de interconditionare, mediul global fiind definit ca ansamblul factorilor si fortelor externe intreprinderii in masura sa-i afecteze maniera de dezvoltare.
Primul nivel de structurare al mediului reda impactul imediat al intreprinderii cu furnizorii, clientii, consumatorii finali, firmele concurente; cel de-al doilea, mai indepartat influenteaza agentii economici din primul nivel si indirect asupra intreprinderii.


Analiza - diagnostic poate avea grade diferite de detaliere, se poate referi la perioade diferite (pe termen scurt, mediu sau lung) si poate avea diferite finalitati:
- constatarea deficientelor de functionare si a cauzelor acestora (puncte slabe), minimizarea riscurilor la care este supusa intreprinderea tinandu-se seama de acestea;
- constatarea avantajelor competitive ale intreprinderii (punctele tari), utilizarea acestor avantaje in fructificarea oportunitatilor oferite de mediul societatii comerciale;
- identificarea directiilor de crestere a profitabilitatii;
- orientarea strategica a dezvoltarii;
- estimarea impactului modificarilor din intreprindere.


In cele ce urmeaza vom analiza diagnosticul in special din punct de vedere al evaluarii. Cunoscand o intreprindere, se stabilesc premizele evaluarii si un set de valori ale sale, functie de diferite scenarii de dezvoltare ulterioara sau de diferite scopuri, carora aceasta evaluare trebuie sa le raspunda.


Acest set de valori va permite negociatorilor - vanzatori sau cumparatori - in functie de premizele proprii, necunoscute evaluatorului sau inspirate din raportul acestuia, sa ajunga la un pret.
Pentru evaluare vom distinge:


-    diagnosticul general, care urmareste analiza principalelor functii ale intreprinderii: comercial, operational (de exploatare), resursele umane, organizarea si conducerea (management);
-   diagnosticul special, care urmareste analiza de detaliu a situatiei juridice a intreprinderii si a situatiei financiar-contabile.


Concluziile diagnosticului nu isi propun sa acorde clientului consultanta manageriala. Ele au ca scop fundamentarea cat mai precisa a evolutiei intreprinderii respectiv a previziunilor din cadrul metodelor de randament.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Evaluarea intreprinderii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EVALUAREAINTREPRINDERIIDIAGNOSTIC
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan