Finantarea firmei pe termen mediu si lung

Incarcat la data: 19 Aprilie 2010

Autor: Jacota Elena

Pret: 80 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 70 kb

Prin autofinantare se intelege, asadar, finantarea firmei din surse proprii interne. Aceasta depinde, asa cum s-a aratat in lectiile anterioare, de capacitatea de autofinantare a firmei, capacitate determinata, la randul ei, de marimea amortizarilor si provizioanelor calculate si neconsumate inca, de marimea profiturilor nerepartizate inca si de marimea veniturilor rezultate din dezinvestitii. intrucat amortizarea este o cheltuiala deductibila fiscal, rezulta ca economiile fiscale astfel realizate reduc intr-o masura importanta costul autofinantarii.

Cu toate acestea, autofinantarea are o serie de limite derivate din faptul ca orice alte categorii de finantare a firmei in afara autofinantarii se bazeaza, de fapt, pe asteptarile privind crearea unei capacitati de autofinantare viitoare. Aceste limite se exprima, indeosebi in faptul ca unele firme pot avea o mare capacitate de autofinantare dar sa nu aiba nevoi de finantare la fel de mari in timp ce alte firme sa se confrunte cu fenomenul inversat.

Din acest motiv, autofinantarea nu asigura o intalnire reala dintre capacitatea de finantare si nevoia de finantare, ceea ce, la nivelul economiei nationale poate produce unele dezechilibre. in plus, capacitatea de autofinantare poate fi extrem de fluctuanta in timp, deseori din motive care nu sunt imputabile firmei in cauza ci mediului economic in care ea isi desfasoara activitatea.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Finantarea firmei pe termen mediu si lung". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFINANTELUNGfinantarea firmeigestiunea financiara