Fondul de rulment

Incarcat la data: 04 Martie 2012

Autor: paun oana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16239 kb

Bilantul este instrument de reflectare a echilibrului financiar al intreprinderii la incheierea exercitiuluifinanciar, de reflectare materiala (prin active) a modului de utilizare a capitalurilor proprii si imprumutate.
   

Bilantul ofera deci, criterii de apreciere a echilibrului financiar, la un moment dat si baza de calcul pentru elaborarea bugetelor intreprinderii.
   

Din punct de vedere financiar fiecare element de activ reprezinta o alocare de fonduri banesti, in vederea constituirii unei dtructuri de productie, adecvate intentiilor productive ale intreprinderilor.
   

Elementele de activ sunt structurate dupa gradul lor de lichiditate (posibilitatea de a fi transformate in bani) in intentia de a obtine cea mai operativa recuperare a capitalurilor investite si rentabilitate ridicata.
   

In bilant se inscriu activele cu posibilitatea de a deveni bani (de a fi recuperate), imobilizarile: corporale, necorporale si financiare (participatii, titluri cumparate). Datorita rotatiei lente a capitalurilor investite in aceste active, ele sunt alocari permanente (stabile).
   

Apoi se inscriu activele circulante (stocuri, creante, lichiditati), ele fiind alocari ciclice temporare. Recuperarea capitalurilor investite in mijloacele circulante facandu-se dupa incheierea unui ciclu de exploatare (aprovizionare, productie, desfacere). Pierderile din activul bilantului fiind diminuari (distrugeri) ale capitalurilor proprii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Fondul de rulment". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMIEFONDBILANT
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan