Leasingul

Incarcat la data: 26 Aprilie 2010

Autor: amalia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Leasingul  reprezinta dreptul de a folosi sau de a ocupa o proprietate personala sau fizica, dat de un locator unei alte persoane , pentru o perioada de timp fixa sau nedeterminata, prin intermediul caruia locatarul obtine posesie exclusiva a proprietatii in schimbul platii catre locator a unei sume fixe sau determinabile.

Datorita operativitatii sale, leasingul satisface, in intervale scurte de timp, necesitatile financiare ale persoanelor fizice sau ale agentilor economici si astfel sunt evitate procedurile complicate ale contractarii creditelor bancare.
Principala caracteristica a leasingului este flexibilitatea, adica posibilitatea de a se adapta fiecarui plan de investitii.
Leasingul presupune existenta unui furnizor, a societatii finantatoare si a unui utilizator. Operatiunea de finantare prin leasing presupune ca societatea de leasing cumpara de la furnizor bunul solicitat de catre utilizator, iar acesta din urma plateste lunar, o suma de bani (rata de leasing) in schimbul folosintei bunului respectiv.La sfarsitul perioadei de leasing finantatorul se obliga sa respecte dreptul de optiune al utilizatorului de a cumpara bunul, de a prelungi contractul de leasing sau de a inceta raporturile contractuale.
 
Primele operatiuni de leasing au avut loc in Statele Unite ale Americii in 1954 si s-au dezvoltat rapid in toate tarile dezvoltate ale lumii , constituind un element important in economie. in Romania, prima companie de leasing a fost infiintata in 1994 , iar primele cadre legislative au aparut in 1995. Abia in 1997 a aparut prima lege privind leasingul. Datorita  dezvoltarii rapide ,cateva companii de leasing au infiintat o organizatie pentru a promova activitatile de leasing si avantajele acestora pe piata romaneasca.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Leasingul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FINANTEBANCILEASING