Optimizarea volumului stocurilor si managementul riscului

Incarcat la data: 10 Aprilie 2011

Autor: Diaconu Sorin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 55 kb

Gestionarea stocurilor este o componenta importanta a lucrarilor de contabilitate si aceasta cercetarepoate fi dezvoltata pe mai multe directii, avand in vedere o serie de situatii practice care pot apareain diferite domenii ale activitatii economice. Un obiectiv principal al optimizariivolumului stocurilor se refera lastabilirea si mentinerea acestora in conditii de minimizare a costurilor. Realizarea acestui obiectiv impune armonizarea relatiei contradictorii dintre cheltuielile de achizitie sicheltuielile de depozitare.

 

Desele situatii in managementul stocurilor sunt acelea cand intervalurile de timp dintre achizitii sunt inegale,riscand catermenul de livrare convenit prin contract sa nu poatafi intotdeauna respectat.in acest caz, relatia contradictorie dintre rentabilitate si risc este chestionabila, fiind necesara crearea unui stoc de siguranta.O solutie realista este cea a optimizarii costurilorgenerate de constituirea acestor stocuri de siguranta, avand in vedere frecventa intarzierilor in achizitii.


Stocuri de management - un proces complex pentru imbunatatirea performantelor unei companii:
Imbunatatirea performantei companiei  implica un optim si un cat mai corectposibil calcul al eforturilor si efectelor, utilizarea eficienta a resurselor companiei, precum si identificarea modalitatilor de reducere a consumului, in cazul in care stocurile detin o valoare semnificativa. Contabilitatea de gestiune a stocurilor se bazeaza tot mai mult pe  structura si elemente de dinamica ale cercetarii, dar mai ales pe decodareaevolutiei viitoare a fenomenelor petrecute in interiorul si exteriorul companiei.


Gestiunea stocurilor de productie este un proces complex care asigurafolosirea resurselor materiale cu eficientasi utilitatea așteptata in ceea ce priveste procesul de stocare. Un principal obiectiv al gestiunii economice si financiare a stocurilor se refera la stabilirea siintretinerealor in conditii de minimizare a costurilor.


Dimensionarea eficienta si pertinenta a stocurilor:
Optima gestionare a stocurilor trebuie sa asigure continuitatea consumului. Acest obiectiv poate fi atins prin eliminarea sau diminuarea incertitudinii in cumparare si prin asigurarea echilibrului intre potentialul de livrare al furnizorului si cererea de resurse.


Incertitudinea consumului poate fi cauzata de urmatoarele elemente: necunoasterea cererii de resurse, a potentialului de livrare si non-conformitatea cu termenul de livrare. in toate aceste conditii, defectiunile sunt preluate de stocurile de rezerva sau cele de siguranta. Chiar daca poate exista un echilibru intre potentialul de livrare al furnizorului si cererea de resurse, activitatea economica nu poate fi dezvoltata fara stocuri din cauza diferentelor dintre dinamica de productie si ritmul de cumparare.


Acumulareade mari stocuri de catre agentii economici poate avea efecte pozitive in cazul unei influentenefavorabile a pretului materiei prime sau in cazul obtinerii unor conditii mai favorabile din partea furnizorilor, cu scopul de a satisface comenzi mai mari.


Influentele pot fi, de asemenea, negative in urmatoarele situatii: scaderea pretului materiei prime, modificarea tehnologiei de prelucrare a materiei prime, aparitia inlocuitorilor calitativ superiori si pierderi cauzate de uzura morala si fizica.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Optimizarea volumului stocurilor si managementul riscului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: OPTIMIZAREMANAGMENTrisc
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...