Selectarea mijloacelor de finantare a firmelor

Incarcat la data: 26 Ianuarie 2012

Autor: ionita amalia elisabeta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 27655 kb

Dupa stadiul sau de dezvoltare, mediul financiar pune la dispozitia firmelor o gama de mijloace de finantare mai mult sau mai putin substantiala. Foarte diversificata in tarile cu sisteme financiare dezvoltate, aceasta gama ramane limitata la tehnicile financiare de baza in majoritatea tarilor in curs de dezvoltare. Dar oricare ar fi contextul, firmele sunt confruntate cu alegerea surselor de finantare.

 


Autofinantarea constituie baza oricarei dezvoltari a firmelor. Aportul la capitalul propriu constituie de asemenea, o sursa esentiala de finantare a firmelor. Dar amploarea si modalitatile acestor aporturi variaza dupa cum firma dispune sau nu de acces direct la pietele de capital. 

 


In sfarsit, recurgerea la indatorare ar trebui, in principiu, sa aduca completari resurselor firmei. In fapt, aceasta are un rol fundamental in finantarea lor, chiar daca rata dobanzii reale atinge niveluri foarte ridicate.
5.1 Importanta deciziilor de finantare pentru firme
5.1.1 Deciziile de finantare si importanta lor strategica 
           


Aspectele finantarii prezinta importanta cruciala pentru supravietuirea si dezvoltarea firmei.
In primul rand, firma  trebuie sa dispuna de lichiditati pentru a face fata angajamentelor asumate, adica de a onora datoriile cu scadenta in viitorul apropiat, asigurandu-si astfel echilibrul financiar pe termen scurt.

 

In al doilea rand se pune, din partea firmei, problema lansarii in investitii de orice natura (tehnologice, sociale, comerciale) care sa faca sa se dezvolte posibilitatile sale. In acest caz este vorba de finantarea dezvoltarii pe termen mediu si lung care conditioneaza cresterea rezultatelor in viitor si mentinerea echilibrului financiar.   

 

       
Deci mijoacele de finantare trebuie sa fie adaptate calitativ la nevoile firmei. In acest sens firma poate fi confruntata cu doua tipuri de dificultati. Pe de o parte, ea ar putea fi in situatia sa trebuiasca sa ramburseze resurse inainte chiar de a fi ajuns sa recupereze avansurile efectuate, mai ales cand face investitii pe termen lung.Pe de alta parte, firma poate fi in situatia de a folosi, pentru operatiuni pe termen scurt, fonduri pe care le-ar putea folosi pe termen lung pentru investitii.

 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Selectarea mijloacelor de finantare a firmelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FINANTAREFIRMEmijloace de finantare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...