Societatea pe actiuni ca obiect al investitiei

Incarcat la data: 12 Februarie 2011

Autor: Calancea Cristina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26 kb

Societatea pe actiuni ca obiect al investitiei

 

1)    Investitiile in formarea capitalului S.A. Capitalul statutar, capitalul social si capitalul de rezerva al S.A.
2)    Formarea si modificarea capitalului social al S.A.
3)    Activele nete ale S.A. si corelarea acestora cu capitalul social.
4)    Evaluarea S.A. in scopuri investitionale.

Capitalul – este orice activ de piata care genereaza venit (profit) detinatorului sau. Capitalul unei SA poate aparea sub diferite forme: capital statutar, actionar si propriu (poate fi si imprumutat).


Capitalul statutar – reprezinta suma mijloacelor acordate de proprietari pentru asigurarea activitatii statutare a intreprinderii, este capitalul persoanei juridice care, in mod obligatoriu, este indicat in statutul acesteia. Existenta acestui capital este o conditie indispensabila in crearea unei persoane juridice, or, fara surse banesti si materiale este imposibila activitatea si garantarea onorarii obligatiunilor asumate de catre aceasta pe piata. Capitalul statutar se fixeaza in statutul persoanei juridice, iar marimea minimala a acestuia, de regula, se stabileste prin lege in dependenta de tipul persoanei juridice.

 

Capitalul statutar este capitalul care se formeaza din contul participantilor (constitutivi ai) persoanei juridice. Capitalul statutar nu este capitalul care nemijlocit functioneaza in producere, comert etc. El nu este capitalul utilizat pentru procurarea mijloacelor materiale de productie, pentru remunerarea muncii etc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Societatea pe actiuni ca obiect al investitiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INVESTITIEOBIECTsocietati pe actiuni
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...