Societatile pe actiuni: conceptul, rolul si necesitatea functionarii acestora in economia de piata

Incarcat la data: 12 Februarie 2011

Autor: Calancea Cristina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 21 kb

Societatile pe actiuni: conceptul, rolul si necesitatea functionarii acestora in economia de piata

 

1.    Necesitatea aparitiei societatilor pe actiuni si istoria dezvoltarii acestora.
2.    Tipologia societatilor pe actiuni. Caracteristici specifice societatilor pe actiuni fata de alte persoane juridice.
3.    Prioritati si imperfectiuni ale organizarii si functionarii societatilor pe actiuni.
4.    Dezvoltarea societatilor pe actiuni in Republica Moldova.Din momentul aparitiei si pâna la momentul de fata, S.A. au devenit niste entitati economice, care au determinat mari influente asupra societatii, asupra politicilor promovate la nivel de stat, dar si la nivel mondial. Puterea S.A. este comparata de unii autori cu puterea feudalilor din perioada medievala.

 

Odata cu statornicirea relatiilor de piata rolul S.A. devine unul semnificativ, spre exemplu, in tarile avansate volumul productiei fabricate de S.A. constituie circa 90% din totalul productiei pe economie. S.A. constituie pârgia dezvoltarii accelerate a economiei moderne si poate fi considerata drept un inceput al epocii capitaliste.


Societatile pe acțiuni au aparut sub forma unor societați comerciale, drept imbold pentru crearea acestora servit aparitia coloniilor, dezvoltarea comertului international, acumularea capitalului si necesitatea centralizarii acestuia. Cele mai timpurii structuri asemanatoare S.A. au aparut in Roma Antica si Italia Medievala. De asemenea, caracteristici ce pot fi atribuite S.A. sunt asociate unitatilor ce au existat in Olanda, la sf. sec. XV- inc. sec. XVI.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Societatile pe actiuni: conceptul, rolul si necesitatea functionarii acestora in economia de piata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEECONOMIAsocietati pe actiuni