Cuptorul cu microunde

Incarcat la data: 29 Noiembrie 2010

Autor: tatiana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 37 kb

Energia microundelor a fost folosita in procesele industriale de foarte multi ani.Folosirea acestora in locul surselor convetionale de caldura s-a produs datorita mai multor avantaje cum ar fi: incalzirea rapida in profunzime; economisire de energie si timp si imbunatatirea calitatii.

In primii ani de studii a incalzirii prin microunde aceste avantaje au fost greu de justificat in raport cu pretul scazut al incalzirii cu ajutorul derivatiilor petrolului. Toate acestea impreuna cu reticenta multor industrii de a schimba sistemele conventionale existente dar adesea eficiente si depasite cu sisteme bazate pe microunde a dus la o crestere lenta dar foarte bine documentata a acestei tehnologii.
   
Cele mai mari avantaje ale energiei microundelor asupra tehnologiei convetionale au fost bine precizate de catre Parkin (1979).

Cuprins

I.    Principii generale asupra dispozitivelor cu microunde
1.    Consideratii teoretice privind incalzirea cu microunde
2.    Pierderile in materialele dielectrice
3.    Incalzirea volumetrica
4.    Adancimea de patrundere
II.    Generatoare de microunde
1.    Modul de propagare
2.    Functionarea magnetronului plan
3.    Functionarea magnetronului cu cavitati multiple
III.    Proiectarea generatorului cu microunde
1.    Proiectarea circuitului de iesire
2.    Proiectarea circuitului magnetic
IV.    Concluzii si schema electrica a instalatiei  
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cuptorul cu microunde". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FIZICAreferatcuptorul cu microunde
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...